Fogorvosok Zalaegerszeg

Fogorvosok Zalaegerszeg

A fogorvosok Zalaegerszeg városában kiváló véleményekkel rendelkeznek a gyógyítás területén. Azok a szakemberek, akik teljes elhivatottsággal rendelkeznek a szakmájuk iránt ez nem is lehet másképp.

A fogorvoshoz általános ellenőrzésre fél évente ideális ellátogatni. Az emberek többsége lássuk be, csak akkor megy el, ha már valamilyen égetően sürgős problémája akad a fogaival. Azoknak, akinek nincs panasza jobb esetben talán évente egy alkalommal mennek el egy szűrővizsgálatra. A legrosszabb eset a hosszú évek maradnak ki a kezelések és a találkozó között. Ennek a hátterében általában nem az idő és a pénzhiány áll, hanem inkább a kezelésektől való félelem gátolja őket abban, hogy elmenjenek egy fogorvoshoz.

Lássuk be, mindenkinek van már rossz tapasztalata, ami a fogorvosokat illeti. A rossz emlékek és tapasztalatok képesek akár egy életre is rányomni a bélyeget a fogorvosokhoz való hozzáállásunkra. Sokan emlékszünk az iskolafogászatokra. A megjelenés kötelező volt, ha akartuk, ha nem. Az ilyen feladatokat ellátó orvosok nem minden esetben voltak a legkedvesebb és legvidámabb doktor bácsik/nénik. A legtöbb esetben csak le akarták tudni ezeket a kötelező vizsgálatokat. Ha jobban belegondolok, az Én félelmem is innen ered. Akkoriban a fájdalomcsillapítás nem olyan volt, mint napjainkban. Sok esetben nem is igazán fáradoztak azon, hogy ezek ne okozzanak fájdalmat, csak igyekeztek minél hamarabb elvégezni a kezeléseket. A fájdalmat pedig tűrni kell, mondták a nagytudású doktorok, akiknek elhitted minden szavát. Alig vártam, hogy vége legyen a kezelésnek, és soha többé nem akartam újra élni ezt az egészet.

Szerencsére nagyon ritkán akadtak gondjaim a fogaimmal, és akkor is csak a legvégső esetben fordultam fogorvoshoz. Zalaegerszegen tanulok az egyetemen, így kézenfekvő volt számomra, hogy itt keresek a fogorvosok között magamnak valakit, akiben megbízhatok, remélve.

Az évek alatt, hiába volt minden szájhigiéniai eszköz, amit megvásároltam és használtam, lett egy-két darab olyan fogam, ami kilyukadt. Ne igazán értettem, hogyan fordulhatott ez ennek ellenére elő, így utána olvastam. Az egyéni hajlam és a táplálkozási szokások is nagyban befolyásolják a fogak állapotát. A fogkő eltávolítása is nagyon fontos. Abban az esetben, ha nincs eltávolítva, komoly fogágy betegséget és szuvasodást is okozhatnak.

A fogorvosok ilyenkor még tudnak segítséget nyújtani és a fog kezelhető. Ha túl későn vesszük igénybe a kezeléseket, akkor előfordulhat az is, hogy a fogat a rossz állapota miatt már nem is lehet megmenteni. A fogat ma már lehet pótolni, de ez anyagilag sokba kerül és a fájdalom sem kevés. Van egy harmadik lehetőség is. Mégpedig az, hogy a fog el lesz távolítva, és a helye üres marad. Hosszú távon ez komoly egészségügyi kockázatot jelent, hiszen hatással van a rágásra és az ételek emésztésére is. Ez a legrosszabb döntés, amit egy foggal kapcsolatban hozhatunk. A többi fogakat ezáltal sokkal jobban igénybe vesszük, így a többi fog is gyorsabban romlik.

A pszichés félelmek mögött magától a fájdalomtól való félelem húzódik meg. Sokan amiatt nem kérdek ebből, mert olyan rossz tapasztalatokat osztottak meg velük a rokonaik vagy a barátaik, hogy el sem mernek már indulni. Tehát még csak nem is a saját véleményükre hallgatnak, hanem úgymond idegen emberek véleményére alapoznak. Ez nagyon nagy hiba. Lehet egy gyökérkezelés és egy bölcsességfog eltávolítás kellemetlen, de soha sincs két egyforma eset.

A fogorvosok Zalaegerszegen nagyon profik. A kezelés előtt, alatt és után megfelelő kommunikáció történik az orvos és a páciens között. A megfelelő kommunikáció is biztosítja azt, hogy a kezelés nyugodt és sikeres legyen. Valamint ez egy nagyon megnyugtató dolog, hiszen sokat segít abban, hogy a félelmeket leküzdjük.

Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg a számára megfelelő szakembert minél hamarabb és nyerje vissza az elvesztett bizalmát az orvosokban.

Mi őket választottuk

Ajánlott cikkek